Bezoekers

Informatie voor bezoekers van Silence café's, restaurants en rustplekken

Voor iedereen die rustig wil praten, eten of even moet uitrusten

Silence. Gezellig uitgaan en rusten als het moet

Er zijn drie soorten Silence locaties: rustplekken, café’s en restaurants. Op deze pagina staat de informatie voor bezoekers van deze locaties.

Kunt u geen Silence locatie vinden? Help mee!!

Er wordt hard gewerkt  aan meer locaties. Het doel is dat voor het eind van 2020 in iedere provincie van Nederland in één of meerdere grote steden er Silence rusplekken en een Silence café zijn. Iedereen kan meehelpen om meer locaties te krijgen:

  • Ken je de eigenaar een (grand) café of restaurant in je omgeving? Vraag het gewoon!
  • Ga gewoon een keer een dagje uit en zoek ter plekke een locatie. Het is ons ook gelukt!
  • Werk je bij een zorg- of wezijnsinstelling? Zoek dan een locatie en nodig collega’s én bewoners uit.

Hulp nodig? Wil je een flyer? Vragen? Neem contact op via info@silencecafe.nl.

Silence rustplekken

Hedie rust bij het gastvrije restaurant Morris in Haarlem

De Silence rustplekken zijn bedoeld voor mensen die tijdens een dag winkelen of bezoek aan een attractie(park) tussendoor even moeten rusten. Hiervoor zijn medische redenen als hersenletsel, burnout, overprikkelling of bijvoorbeeld een stofwisselingsziekte.

Het wordt aanbevolen om vooraf even contact te zoeken met de rustplek locatie. Ook zaken als oordopjes tegen geluid of bijvoorbeeld een handdoek of ogenmasker voor verduistering moeten zelf worden meegenomen. Voor de rest is onze ervaring dat ondernemers en beheerders bijzonder hun best doen om bezoekers te helpen rust te vinden.

Van bezoekers wordt verwacht dat ze zich als voorbeeldige gasten gedragen. Ook is het niet de bedoeling om even een “middagdutje” te doen voor mensen zonder medische rustreden.

Silence café

Silence café’s zijn er voor iedereen die gewoon lekker rustig uit wil. Iedereen die gewoon wil kunnen praten, wil bestellen zonder te schreeuwen enz.Veel Silence café zijn ’s avonds, maar er zijn er ook gedurende de ochtend of middag.

De ondernemers en beheerders zorgen voor een rustige sfeer door:

  • Het licht te dimmen
  • De muziek uit te doen
  • Te zorgen dat personeel zachtjes doet
  • Geen apparaten te gebruiken die veel herrie maken
  • Gasten erop te wijzen dat een Silence café gaande is

Silence restaurants

Kunnen dineren met vrienden of familie in een rustige omgeving is een wens van veel mensen. Voor speciale gelegenheden als jubilea, maar ook met familie of een groep vrienden. We vinden steeds meer restaurants die dat waar kunnen maken. Zijn hebben bijvoorbeeld een zaal of ruimte waar een gezelschap samen kan eten.